Дослідники київського Інституту прикладних проблем екології, геофізики та геохімії повідомили про вельми цікаву знахідку. У ставці "Вервольф" під Вінницею виявлено підземне сховище Адольфа Гітлера. Про знахідку заявила директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька, передає "Хвиля".

"Як йдеться в офіційному звіті, переданому нам вченими Інституту, в зоні дослідження фіксуються сигнали від рукотворного підземного об'єкта", — повідомляє Висоцька.

Підірвані бункери доступні для огляду всім любителям історії, однак поки невідомо, що ж знаходиться під землею.

Перший етап досліджень, який провели рік тому, показав, що дійсно під землею є рукотворні порожнечі, але дізнатися їх точне розташування поки не вдалося.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Другий етап був початий в 2019 році. Для визначення розташування укриття Гітлера експерти використовували спеціальне устаткування і сучасні методи.

При проведенні досліджень виявили підземне укриття з 4 поверхів і тунель на глибині приблизно 10 м. Товщина бетону досягає 50 см і більше.

За словами Висоцької, їм вдалося дізнатися, що два верхніх поверхи укриття заповнені газами. Що знаходиться в двох нижніх на даний момент невідомо.

"З цим офіційним звітом ще треба попрацювати, зустрітися з виконавцями. Я думаю, що робота продовжиться, але про якісь розкопках на сьогодні мова не йде", — говорить Катерина.

Свою позицію вона пояснила тим, що вчені не знають, що знаходиться на нижніх поверхах, тому проводити розкопки може бути небезпечно.

Нагадаємо, що найдавніший череп змусить переглянути історію.

Як повідомляв портал Знай.ua, біля Софії Київської знайшли стародавнє поховання самого собору.

Також портал Знай.ua писав, що скіфи призвели археологів у свій стародавнє місто.