Сьогодні 12 жовтня Вінниця побачить реконструкцію бою за УНР. Велику реконструкцію бою Армії УНР та Української Галицької Армії проти російських окупантів проведуть у рамках святкування до Дня Захисника України. Окрім цього, всі бажаючі зможуть відвідати кілька історичних лекцій та лекцію про жіночу моду початку ХХ століття, а також отримати танцювальний майстер-клас.

Заходи відбуватимуться у Вінниці в ході всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконструкції "Вінниця – столиця УНР". Це четвертий поспіль захід, який влаштовують щорічно на теренах Вінниччини. Організатори зазначають, що подібна подія є однією з найбільш масштабних в Україні.

Фестиваль розпочався вчора з відкриттям вуличної виставки "Фактор свободи", яка розкриває подробиці життя історичних діячів України - Мазепи, Петлюри та Бандери.

За даними Знай.ua, історичний вестерн показали у Вінниці до Дня Захисника, це був прем'єрний показ "Таємної операції".

Як передавав Знай.ua, крик душi героїв АТО прогримiв на всю Вiнниччину.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того, Знай.ua писав про те, що у Вінниці винайшли "машину часу".