На Вінниччині ветерани АТО і ООС долучилися до флешмобу, який розпочався у фейсбуці через скандальну ініціативу Галини Третьякової, народного депутата від "Слуги народу", яка запропонувала скасувати пільги для більшості учасників війни на Донбасі.

На думку народної обраниці, якщо людина свідомо пішла на контрактну службу — то це був її вибір. Гаслом свого флешмобу бійці обрали слова "Вибачте, що не здохли", які пишуть в постах на своїх сторінках у соцмережі, повідомляє 33kanal.

Вінничанин з Козятина Олег П'явка пише:

"Я пішов на фронт добровольцем та служив у 34-му батальйоні. Демобілізувався у червні 2015 року, отримав передбачені державою пільги. Однозначно підтримую флешмоб й засуджую слова депутатки, які негативно впливають на оборонну здатність України! Галина Третьякова — не компетентна та далека від реальності. Я сумніваюсь взагалі, що вона та її колеги розуміють про що вони говорять".

За словами бійця та громадського активіста, 14 жовтня має відбутись акція у Києві, й вона має стосуватись військових. Ймовірно, там підіймуть ряд наболілих проблем.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Інший вінничанин також не приховує свого обурення, Олександр Грамарчук пише:

"Галина Третьякова очолює комітет з питань захисту ветеранів та прославилась тим, що захисників України назвала "найманою силою", яку потрібно позбавити пільг. Відкриваємо її декларацію: власниця двох квартир у столиці, третя в стадії будівництва. Два автомо­білі, другий з яких купила у 2016 році, в часи тотального зубожіння. А у нас, братики, лише "ко­­рочка", якою більшість користується лише в метро чи тролейбусі."

На фото вінничани Олександр Грамарчук та Олег П'явка.

Флешмоб крокує сторінками фейсбуку, до нього долучаються чимдалі більше героїв.

Сергій Лукашчук з Бершаді написав:

За даними Знай.ua, Третьякова не пояснила, за яким саме принципам потрібно ділити військовослужбовців.

Як передавав Знай.ua, Садовий пообіцяв львів'янам безкоштовний проїзд у транспорті.

Крім того, Знай.ua писав про те, що у більшості населених пунктів немає нецентралізованих джерел питної води, де вода відповідала б вимогам.