Під Вінницею було виявлено чотири поверхи підземних рукотворних порожнеч і тоннель. Вчені київського Інституту прикладних проблем екології, геофізики та геохімії провели дослідження на ставці Гітлера “Вервольф”.

Директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька розповідає:

Ставка Гітлера “Вервольф” стала об'єктом другого етапу дослідження фахівців Інституту прикладних проблем екології, геофізики та геохімії. У офіційному звіті, переданому нам київськими вченими Інституту, в зоні дослідження фіксуються сигнали від рукотворного підземного об'єкту - будівлі в чотири поверхи з тунелем на глибині 10-12 метрів”.

Перший етап приповерхневих досліджень території “Вервольфу” був проведений у минулому році. Тоді вдалося з'ясувати, що підземні приміщення простежуються, але локалізувати їх не вдалося. І тільки в цьому році були проведені додаткові дослідження із застосуванням мобільної технології геофізичних досліджень, включаючи метод частотно-резонансної обробки та інтерпретації даних супутникових знімків і фотознімків. Також застосовувалися наземні геоелектричні методи вертикального електрорезонансного зондування.

В ході досліджень вчені виявили рукотворний підземний об'єкт - будівлю на чотири поверхи з тунелем на глибині 10-12 метрів. Два верхніх поверхи заповнені газами (аргон і радон), два нижніх ще вимагають додаткових досліджень.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

“Будемо проводити ось такі ж дослідження, з іншими методами будемо працювати без розкопок, тому що ми не знаємо, що є на тих нижніх поверхах”, - повідомила директор музею.

Як повідомив Знай.ua в Україні виявили таємне лігво диявольського вождя.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що поблизу Антарктиди знайшли затонулу субмарину Гітлера.

Також, Знай.ua писав про те, як на ставці "Вервольф" під Вінницею відтворили бій під Вісмаром.