На Вінничині стався неординарний скандал, пов'язаний із релігійними вподобаннями, через які пенсіонерка не змогла отримати субсидію на комунальні послуги.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що в Погребищенському районі на Вінниччині 66-річна жінка подала до суду на місцеве управління соціального захисту, яке відмовило їй у виплаті субсидій на комунальні послуги.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Вдалося з'ясувати причини скандалу - як виявилося, жінка є прихожанкою УПЦ (МП) і багато років тому відмовилася отримувати ідентифікаційний код через релігійні переконання. Однак у пенсіонерки постійно виникали проблеми з цього приводу, тому у 2007 році міграційна служба зробила в її паспорті відмітку про те, що громадянка має право здійснювати будь-які платежі без коду.

Однак у 2011 році ця позначка "без коду" була визнана недійсною, і саме на підставі цього пенсіонеці відмовили в субсидії, оскільки не змогли перевірити її доходи у податковій службі. Вінницький окружний суд підтримав управління соцзахисту і відмовив пенсіонерці у її позові, тоді розлючена жінка звернулася до Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

суд
суд

У свою чергу апеляційний суд став на бік жінки. Свою позицію вони пояснюють тим, що у чиновників управління соцзахисту є інші можливості перевірити доходи громадянки, окрім як знати ідентифікаційний код. Наприклад, вони мають право отримувати дані за запитами: з податкової, з ДАІ, Пенсійного фонду, ЖЕКів, ОСББ тощо, тому суд зобов'язав забезпечити пенсіонерку комунальною знижкою.

Однак чиновники райдержадміністрації з цим не погодилася і наразі справа розглядається в Касаційному суді.

Нагадаємо, психологи нагрянули в одеський притулок "Світанок" з перевіркою, українці не можу прийти до тями.

Як повідомляв раніше Знай.ua, жертви знущань одеського притулку заговорили, вiд подробиць холоне кров.

Також Знай.ua писав про те, що у Кам'янському малолітні тирани влаштували катівню сонним малюкам.