19 жовтня у Вінниці почався ІІІ лицарський турнір пам'яті вінничанина-Героя Небесної сотні Максима Шимка.

Подія відбувається біля колишнього кінотеатру "Росія". На час проведення турніру, перед будівлею, облаштували ристалище, намети із середньовічною атрибутикою та знаменами лицарських клубів з усієї України. Щоб надати більшої атмосфери події, навколо прогулюються учасники в обладунках та одязі ремісників, селян і знаті.

о нас приїхало більше півсотні бійців з усієї України. Найбільше представлені Київ, Одеса та Харків. Турнір "виріс" у порівнянні із попередніми роками: маємо два повноцінних змагальних дня із концертною програмою", – розповідає представниця вінницького клубу історичної реконструкції "Аркона" Ольга Грабовська

В бою "щит-меч", взяли участь як чоловіки, так і жінки.
Цей спорт приваблює духом середньовіччя. Після битв лицарі набиралися сил кулішем,що його приготував відомий вінницький ноуменом Олександром Шеметом.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Куліш за старим козацьким способом – одна з найсмачніших і найпростіших страв польової кухні. При цьому подібну страву їли не лише українські козаки: ще у Середні віки пшоно було поширеним продуктом у всій Європі. Вся польова кухня складалась із каші, води і того, що вдалось спіймати. Це вже зараз ми сприймаємо куліш як козацький наїдок, насправді щось подібне їли усюди і до козаків, і після", – зазначив пан Олександр


Вже о 19:00 учасники турніру насолоджувались концертоню шоу-програмою. На сцені виступив етно-гурт "Зілля" та барди-менестрелі з Києва та Ізмаїла. 20 жовтня, пройшли фінальні бої у "чоловічих" номінаціях та групові битви. Ближче до вечора виступив україно-білоруського фолк-рок гурту "ФРАМ".

Нагадаємо, гуцульський "Гомер" оживе у масштабному байопіку: лауреат Канн зняв тизер у серці Карпат

Як повідомляв раніше Знай.ua, мріють тисячі українців: кому у Львові вручать Міжнародну премію Івана Франка 2020

Також Знай.ua писав про те, що заварили кашу: вінничан нагодували на фестивалі подільських страв, смачні фото