Хлопчика, який допоміг врятувати життя друга нагородили відзнакою "За врятоване життя" та подарували футбольний м'яч та футбольну форму. Випадок стався минулого літа, у червні, коли двоє хлоп'ят бавилися на ставку у селі Чернятин Калинівського району на Вінниччині. Один з них, шестирічний Віталік впав у воду. Тоді Ярослав сам спробував допомогти хлопчику вибратися, але не зміг і побіг гукати на допомогу дорослих.

На щастя, поблизу знаходилася дівчина, 19-тирічна Світлана Юркевич яка витягла хлоп'я з водойми, та надала першу допомогу. За проявлену хоробрість і відмінну реакцію у небезпечній ситуації, Ярослава Макуху, 10-ти річного рятувальника, нагородили відзнакою та подарували футбольного м'яча і форму, про яку давно мріяв хлопчик.

4 жовтня, у приміщенні Головного Управління служби з надзвичайних ситуацій, головою ГУ ДСНС у Вінницькій області, Русланом Шевчуком, особисто, була висловлена подяка хлопчику та вручення маленькому герою відзнаки та подарунків. Руслан Шевчук зазначив, що Ярослав є найменшим учасником Всеукраїнської акції "Герой рятувальник року" 2019.

За даними Знай.ua, вінничан, які стали ангелами-охоронцями для діток нагородили відзнаками.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як передавав Знай.ua, юного вінничанина нагородили за мужній вчинок

Крім того, Знай.ua писав про те, туристів з Києва засипало снігом в Карпатах, рятувальники втратили спокій і сон.