У Вінниці в суботу, 8 лютого, весь день буде похмуро і холодно, але без снігу. Про це повідомили на погодному сайті Sinoptik.

Синоптики кажуть, що температура повітря 8 лютого у Вінниці опуститься до 2-4 градусів морозу, а вночі похолодає до 5-6 градусів нижче нуля.

Рекордно теплим 8 лютого у Вінниці було в 2004 році, тоді прогрілося до 9,4 градусів тепла. А рекордно холодним – в 1976 році, коли мороз досяг сили в 27,8 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 8 лютого, Укргідрометцентр

Якщо вірити народному календарю, цього дня шанувалися преподобний Ксенофонт і його дружина Марія. Подальший розвиток погоди передбачали по поведінці польових мишей – якщо у цей день вони не бояться покинути свої нірки і вилізти з-під снігу, значить, незабаром очікується потепління.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Поганим знаком 8 лютого вважалися заметіль і снігопад – у такому разі хорошого врожаю в цьому році можна не очікувати. Тим не менш, в цей день говорили, що в повітрі відчувається швидкий кінець зими і перший подих весни. Крім того, із закінченням першої третини лютого наближалася Масляна, після якої зими наставав кінець.

Як повідомляв Знай.ua тепер документи можна зберігати в електронній формі у себе в смартфоні. Платформу і програму презентував Володимир Зеленський і розповів, як правильно користуватися, де взяти і як зробити з держави зручний сервіс.

Також Знай.ua писав, українцям тільки зараз пояснили, навіщо виділили розподіл газу на окремий рахунок, як тепер рахувати платіжки і чому відбулося зростання тарифу.

Нагадаємо, в Україні в наслідок погодних умов сильно постраждали водії, але небезпека була і для звичайних пішоходів. Сніговий Армагеддон накрив всю країну.