Нещодавно спалах пташиного грипу зафіксували у Європі, і ось вірус дійшов вже і до України. Зокрема, у Вінницькій області зафіксували спалах цієї хвороби.

Про це повідомляє інформаційний портал "Сегодня".

Вінницьку область атакував пташиний грип. За час епідемії там вже спалили понад 50 тисяч хворих курей і ще стільки ж мають утилізувати. На зараженому підприємстві цілодобово працюють ветеринари. Співробітники Госпспоживслужби спалюють цілі гори інфікованих курей. Спочатку присипляють птахів, а потім спалюють.

На Вінниччині зафіксували спалах пташиного грипу


Місцеві жителі налякані, що через спалах на підприємстві доведеться позбутися й від своїх курей. Варто зазначити, що перша ознака пташиного грипу – слабкість. Щоб уникнути масового зараження, ветеринари будуть оглядати й місцевих птахів протягом місяця. Аналізи на небезпечну хворобу будуть брати у курей, гусей, качок та індиків у всіх селах району. Якщо небезпечний вірус підтвердиться, то курку доведеться спалити.

Фахівці впевнені, що кури на Вінницькому підприємстві могли заразитися від диких птахів, які жили на озері, неподалік від ферми.

Варто відзначити, що людина не може заразитися пташиним грипом. Останній раз спалах пташиного грипу в Україні фіксували три роки тому.

Нагадаємо, смертельний коронавірус не зупиняється: у Китаї 11 мільйонів людей опинилися в пастці.

Як повідомляв Знай.ua , що таке менінгіт: симптоми, причини, лікування.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знай.ua писав, Трамп заявив про план США щодо стримування смертельного китайського вірусу.