У вівторок, 3 грудня, в селі Скитка Липовецького району Вінниччини поховали дев'ятимісячне немовля, яке задушив кіт, застрибнувши до дитячого візочка.

Подробиці трагедії повідомляє ТСН.

Домашній улюбленець став причиною смерті немовляти, Ілюстративне фото

Поліція вважає офіційною версією нещасний випадок, однак ветеринари сумніваються, що саме домашній улюбленець став причиною смерті дівчинки.

Трагедія сталася 30 листопада - 22-річна мати дитини залишила у дворі приватного будинку дитячий візочок з сплячої в ній дев'ятимісячної донькою Сашею, а сама пішла поратися по господарству. Коли повернулася, побачила, що з коляски вистрибнув кіт. Підбігши до дочки, мати з жахом зрозуміла, що та не подає ознак життя і відразу ж викликала лікаря.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Кіт, напевно, молоко відчув, і тепло там було в колясці, ось і заскочив. Мама відразу викликала мене, я зателефонувала в швидку. Добралися одночасно: бригада швидкої допомоги, а ззаду — я. Дитина ще тепла була, констатували клінічну смерть. Намагалися реанімувати, але не змогли. Настала біологічна смерть", - розповідає сільський фельдшер.

поліція, швидка допомога
поліція, швидка допомога

"Це горе для всього села, а для цієї сім'ї — таке горе, яке словами не передати. Сніжана і Олександр дуже хороші батьки. Він у Вінниці працює, старшим зміни на хлібокомбінаті, а вона — в декреті з малятком. Це в них єдина і довгоочікувана дитина. Сніжана просто не може прийти в себе, вона в шоковому стані, з нею весь час поруч хтось повинен знаходитися. Хто ж міг припустити, що таке нещастя трапиться? Це ж не якийсь вуличний кіт, а домашній, їх улюбленець. Маленька Сашенька дуже любила з ним грати, їй показували — ось котик, ось його лапки, хвостик… А потім цей же кіт заліз дитині на голову, і вона задихнулася… Кіт, до речі, після того дня пропав — втік, і не видно його. Мабуть, почув, як кричить від горя господиня, і зрозумів, що накоїв", - розповідають односельці родини.

Мати загиблої дитини, фото: ТСН

Проте ветеринари стверджують: дитина обов'язково б крутилася, якщо б почала задихатися, і спробувала б скинути сидячого на голові кота. Тварина, в свою чергу, нізащо не сяде на людину, яка ворушиться.

В поліції відкрили кримінальне провадження за статті 115, ч. 2 "Умисне вбивство малолітньої дитини", але це звичайна практика, що дозволяє правоохоронцям розслідувати ситуацію як можна більш повно. Версія ж у наслідки всього одна - нещасний випадок.

Нагадаємо, страшна трагедія сколихнула Вінниччину - 9-місячну дитину знайшли без ознак життя у візочку на вулиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, для читачів склали топ-10 найкрасивіших тварин на нашій планеті.

Також портал Знай.ua писав, що в Малайзії помер останній у країні Суматранський носоріг.