Нещодавно Вінниччину сколихнув скандал навколо Плисківського психоневрологічного інтернату. Людям стало відомо, що працівники закладу системно знущалися на підопічними, а саме роздягали, заставляли їсти презервативи, зачиняли на ніч в приміщенні без туалету. Але працівники закладу досі так і не відповіли перед законом за свої вчинки.

Про це повідомляє інформаційний портал "Vlasno.info".

Директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна розповіла, що всіх ця ситуація дуже шокувала. Адже департамент проводив для персоналу закладу різноманітні тренінги і були з ними досить тісно знайомі. Але, як зазначила Наталя Заболотна під час однієї з перевірок вони запідозрили недобре.

У Вінниці вирішували долю психоневрологічного інтернату Фото: Vlasno.info


"Коли ми проводили перевірку, то відчули в закладі стійкі запахи людських виділень. Ми виділили кошти на ремонт дерев'яної підлоги, а коли приїхали робити ще одну перевірку, то вже на відремонтованій плитці були сліди людських випорожнень. Коли ми побачили, що на стінах висять замки - зрозуміли, що людей закривають і вони не можуть ходити в туалет, - відмітила чиновниця.

За словами Наталі Заболотної, увесь жах був уночі. Підопічні протягом нічної доби не мали можливості користуватися санітарним вузлом, вимушені були справляти людські потреби в одній кімнаті. Крім того, за свідченням самих постраждалих, роздягали людей різних статей та закривали на ніч в одному приміщенні.

Але звільнити керівника закладу не так вже і просто. Справа у тому, що в подібних закладах
не працюють за контрактом, тому вони обіймають посади десятки років. Щоб звільнити директорів, необхідно рішення обласної ради, або через винесення двох доган, які теж виносяться рішенням сесії.

У Вінниці вирішували долю психоневрологічного інтернату Фото: Vlasno.info


"Це Гестапо! Не може такого бути, щоб директор був некерованим. Таких речей не було з часів Другої Світової війни. Річ у тому, що вина тут не тільки директора закладу: заганяли в ті кімнати підопічних працівники цього закладу. Людей ми заберемо в інші заклади, а працівників треба всіх звільнити, а заклад ліквідувати, - сказав директор Департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Копачевський.

До інших закладів вже перевели вісім підопічних Плисківського психоневрологічного інтернату, ще чотири переведуть незабаром. Проте, станом на зараз у цьому закладі, ще знаходяться 84 особи.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадаємо, сезонний спалах небезпечної інфекції підкосив 150 тисяч українців, і це тільки за тиждень.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікарі знайшли новий підступний вид паразита.

Також портал Знай.uа писав, що популярна і авторитетна українська телеведуча, яка зараз займається проектом "ТСН. Тиждень", Алла Мазур нещодавно зізналася, що хвора на рак.