У Вінниці кілька десятків студентів останнього курсу Вінницького національного медичного університету вийшли під стіни ОДА на знак протесту проти введення іспиту "Крок 2".

Про це повідомляє інформаційний портал "Vlasno.info".

Студенти одягнули медичні маски та намалювали плакати з гаслами "Нова реформа абітурієнтам 2020". Майбутніх медиків обурює не сам іспит, а те, що його ввели безпосередньо перед їх випуском.

У Вінниці студенти вийшли на протест Фото: Vlasno


" Ця система не надає нам гарантованого місця роботи після інтернатури. Від тесту залежить наш рейтинг вступу до інтернатури, але в нас навіть немає джерельної бази для підготовки", - розповіли студенти.

Таким чином студенти втрачають можливість вибору місця для інтернатури. Тепер вони можуть подати свій запит лише на п'ять різних медичних фахів в одній лікарні.

У Вінниці студенти вийшли на протест Фото: Vlasno

Чим вищий бал "Кроку", тим більше шансів обрати найбільш престижний фах, але якщо кількість балів буде рівною, то в рахунок братимуть пробні тести "Крок 1", які майбутні випускники здавали на третьому курсі.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У Вінниці студенти вийшли на протест Фото: Vlasno


Також і навчання для медиків стане довшим, замість двох років інтернатури тепер буде три. Також після інтернатури вводиться резидентура. Загалом навчання збільшить до 12-ти років.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада прийняла закон про ринок землі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Гончарук висловився з приводу ринку землі

Також "Знай.ua" писав, що Мендель здивувала зверненням до земляків