У понеділок, 11 листопада, стало відомо про смерть ветерана АТО Романа Савкова з Вінниччини. Причиною трагедії стали наслідки полону у терористів "ДНР".

бойовики "ДНР"
бойовики "ДНР"

Сумну новину повідомила журналіст Лілія Рагуцька на своїй сторінці у Facebook. Герою було всього 30 років, на Донбасі він воював проти окупантів в рядах 92 ОМБр ВСУ.

Роман Савков, фото із Facebook

"19 липня 2017 року під Красногоровкой потрапив у полон. Тоді в бою троє побратимів Романа загинули. А він сам з важким пораненням опинився в Макіївської колонії. Витягнути Роману вдалося тільки 24 січня 2018 року. З придбаним в полоні цукровий діабет, ліків від якого йому окупанти не давали. На момент звільнення колись досить міцний хлопець важив всього 50 кг. Він так і не зміг вибратися", – розповідає журналістка.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Рагуцька підкреслила, що Савков став жертвою вбивства російських окупантів, нехай і відстроченого у часі.

"11 листопада помер Роман Савков з Шаргороду Вінницької області - один з воїнів, яких вдалося витягти з катівень "ДНР". Йому було всього 30. Воював у складі 92 ОМБр. 19 липня 2017-го під Красногорівкою потрапив у полон. Тоді, у бою, троє побратимів Романа загинули. А він сам з важким пораненням опинився у Макіївській колонії. Витягти Романа вдалося аж 24 січня 2018 року. З набутим у полоні цукровим діабетом, ліків від якого йому окупанти не давали. На момент звільнення колись досить кремезний хлопець важив всього 50 кг. Він так і не зміг вибратися. Роман Савков став жертвою вбивства. Хай і відстроченого у часі. І скоєне це вбивство з відома і благословення тих "хороших" людей, яким окремі розумники, наділені владними повноваженнями, збираються надавати посади після "реінтеграції" ОРДЛО в Україну", - резюмувала Рагуцька.

11 листопада помер Роман Савков з Шаргороду Вінницької області - один з воїнів, яких вдалося витягти з катівень "ДНР"....

Geplaatst door Liliya Ragutskaya op Dinsdag 12 november 2019

Нагадаємо, у Росії масово йдуть з життя "Останні герої".

Раніше Знай.uа повідомляв, Корчевнікова реанімували прямо в студії.

Також Знай.uа писав, зірка "Універу" став багатодітним батьком.