На Вінниччині, поблизу райцентру Іллінці добуватимуть алмази. Поклади виявили на місці падіння метеорита між селами Лугове Іллінецького та Іваньки Липовецького районів. Повідомляє "Gazeta.ua".

"Шукаємо інвесторів для масштабного видобутку, — говорить заступник міського голови Іллінців Олег Дмитрик. — Дослідження показали там поклади алмазів. Але самі не зможемо цим зайнятися".

Метеорит упав понад 400 мільйонів років тому, його приблизна вага складала 40 млн т. Він заглибився в землю на 800 м. Вчені почали вивчати цю місцевість ще у 1980-х.

В Іллінецькому кратері раніше знайшли найкрупніший у світі агат завбільшки 14,5х25х32 см. Він зберігається у природничому музеї німецького Берліна.

У долині червоне каміння беруть на сувеніри. Місцеві будують із нього будинки та хваляться, що стіни взимку тримають у хаті тепло, а влітку — прохолоду.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"До кратера проклали туристичний маршрут. Останніми роками побільшало відвідувачів", — говорить керівник районного управління земельних ресурсів Володимир Сліпчик.

Нагадаємо, астрономи знайшли небаченого раніше космічного "монстра": ще одну загадку Всесвіту вирішено

Як повідомляв раніше Знай.ua, вчені розповіли про ретроградний Меркурій: що знаменує явище

Також Знай.ua писав про те, що українці можуть побачити унікальний зорепад Драконіди, не пропустіть свій шанс: коли і де