У Вінниці відбувся відкритий регіональний чемпіонат з регбі на візках у стінах Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Перемогу здобули житомиряни, вони посіли перше місце, вінницький "Сокіл" відвоював срібло. Третє місце у гравців з Рівного.

фото Олеся Шуткевич

Громадська організації молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія" стала головним організатором чемпіонату. Людмила Нецкіна, керівниця організації, розповіла, що регбі на візках – це спеціально розроблений для людей з травмами командний вид спорту.

фото- Олеся Шуткевич

За словами Людмили, хоча ця гра входить до переліку параолімпійський видів спорту, українські спортсмени на візках не можуть брати участь у паралімпіаді через відсутність профільної федерації у параолімпійському комітеті.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"В Україні є багато хлопців, які за власний кошт купують спеціальні регбійні візки, постійно тренуються, але представляти Україну на міжнародних змаганнях не можуть, бо в нас немає Федерації регбі на візках. Тому цим чемпіонатом ми хочемо привернути увагу Паралімпійського комітету до цієї проблеми", – зазначила Людмила Нецкіна.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що паралімпієць зробив немислиме, прославивши Україну на весь світ.

Як повідомляв Знай.ua, українці завоювали перші золоті медалі на Іграх нескорених

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що українець підкорив світ неймовірною силою волі.