На Вінниччині вибухнув скандал через знущання над підопічними у Плисківському психоневрологічному диспансері. Інцидент набув розголосу, відколи керівник Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю користувачів психіатричної допомоги "ЮЗЕР" Руслан Імереллі у Facebook написав про внесення в ЄРДР відомостей про злочин посадової особи.

Персонал закладу відверто знущався над підопічними. Людей обох статей зачиняли разом у приміщеннях на ніч роздягнутими наголо без будь-якої можливості дістатися туалету, води, без догляду.

Громадський діяч разом з моніторинговою групою після чергового візиту до диспансеру не витримав, повідомляє NaПарижі. Він пише:

"Під час відвідування двоповерхового корпусу інтернатної установи моніторингова група виявила групу на 2-му поверсі людей жіночої статті, роздягнуті наголо, що є підопічними психоневрологічного інтернату, які були на ніч зачинені під замком в правому та лівому крилі коридору, без особи, в повноваження якої входить чергування та надання необхідної допомоги в справлянні людських потреб, в доступі до води та наданню негайної необхідної першої домедичної допомоги.

В іншому одноповерховому приміщенні інтернатної установи, моніторингова група виявила групу людей жіночої та чоловічої статті, роздягнуті наголо, що є підопічними психоневрологічного інтернату, які знаходились в одній великій кімнаті а інші підопічні допомагали їм одягатись".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Він зазначає, що "підопічні психоневрологічного закладу не позбавлені та не обмежені в дієздатності, стан здоров’я яких не потребує ізоляції на певний час та в обмеженому приміщенні".

Перевіряючих шокували нелюдське "поводження, стійкий сморід фекалій, що принижує людську гідність".

За результатами повторної перевірки Руслан Імереллі подав до обласної прокуратури заяву про злочин. Її внесли до ЄРДР за кваліфікацією ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі щодо двох та більше осіб, що здійснюється на протязі тривалого часу для підопічних психоневрологічного закладу).

витяг з ЄРДР

За даними Знай.ua, у Дніпрі жінка відмовилася від недоношеної дитини із серйозними патологіями.

Як передавав Знай.ua, у Львові студент потрапив до реанімації через любов до "перчинки".

Крім того, Знай.ua писав про те, що у Кропивницькому кілька школярів побили учня 3 класу.