"Дуб Гаврило", який росте у центрі Вінниці, в дворі по вулиці Миколи Оводова, 89, визнали об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення. Проєкт відповідного рішення підготували до сесії Вінницької обласної ради. За оцінками експартів дубу майже 500 років.

У документі зазначено - "ботанічну пам’ятку природи "Дуб Гаврило" орієнтовною площею 0,01 га на території міста Вінниця, за адресою вул. Миколи Оводова, 89 (прибудинкова територія) без вилучення із користування, оголосити об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення.

Другим пунктом рішення, винесено наказ директору Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації ,Ткачук М.Ф., у трьохмісячний термін внести відповідні зміни в реєстр природно-заповідного фонду, оформити на новостворений об’єкт необхідну охоронну документацію в установленому порядку.

Також, у документі зазначено: "Забезпечити користувачу в межах новоствореного заповідного об’єкту виконання вимог Закону України "Про природно-заповідний фонд України" і встановити державні інформаційно-охоронні знаки затвердженого зразка та забезпечити виготовлення проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій об’єктів природно-заповідного фонду".

За даними Знай.ua, під Запоріжжям вандали знищили пам'ять про героїв АТО.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як передавав Знай.ua, у Франківську увічнили пам'ять батька легендарного ватажка УПА.

Крім того, Знай.ua писав про те, що стародавній Шаргород на Вінниччині запрошує на незвичайну екскурсію.