Ярослав Макуха з вінницького села Великий Чернятин, влітку допоміг врятувати свого друга зі ставка. Разом зі 19-ти річною Світланою Юркевич вони дістали хлопчика, який тонув. За врятоване життя, Світлану нагородив сам президент України, під час вручення нагород у Всеукраїнській акції "Герой-рятувальник 2019".

Ярослав залишився поза увагою рятувальників, попри те, що саме він намагався допомогти хлопчику та сповістив Світлану про лихо. Вінницькі активісти звернулись до керівництва обласного відділу ДСНС та попросили відзначити мужній вчинок хлопчика.

Нещодавно голова вінницьких рятувальників, Руслан Шевчук, на урочистому заході особисто привітав та нагородив юного героя. Медаль "За врятоване життя" та призи - футбольний м’яч та форму біло вручено з усіма почестями. Також подяку висловили мамі та старшому братові Славка за гідне виховання школяра.

Окрім того, полковник служби цивільного захисту підкреслив, що з цього часу обласні рятувальники теж опікуватимуться Ярославом.

"Ти точно хочеш бути рятувальником? Не передумаєш? "— запитав хлопчика Руслан Шевчук.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Так, буду рятувальником!" — відповів Славко.


За даними Знай.ua, вінничан, які стали ангелами-охоронцями для діток нагородили відзнаками.

Як передавав Знай.ua, шестеро франківчан потрапили в жахливу пастку на висоті.

Крім того, Знай.ua писав про те, що у Дніпрі чотирилапих "закатали" у бетон.