У Вінниці зросте кількість пільг для отримувачів субсидій. Відтепер вінничани, які отримують субсидії з комунальних платежів, матимуть пільги також з земельного податку. Таку інформацію оприлюднила пресслужба Вінницької міськради.

Відповідно до податкового кодексу України, лише п'ять категорій населення звільнені від сплати податку на землю. У перелік входять: інваліди І та ІІ груп; особи, які виховують трьох і більше дітей до 18 років; пенсіонери (за віком), а також – ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Проте, вінницький муніципалітет впровадив власну пільгу для людей, які отримують субсидії. Місто заплатить 97% від суми податкового зобов'язання на рік. Проте, якщо людина, якій передбачена така пільга, має у власності кілька земельних ділянок, то вона щорічно до 1 травня має подати письмову заяву у довільній формі до ГУ ДПС у Вінницькій області про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги. Дана пільга розповсюджується на земельні ділянки призначені для "будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд".

Як повідомляв Знай.ua, харків'яни поставили Кернесу жорсткий ультиматум.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що сотні тисяч українців втратять пенсію.

Сайт Знай.ua оприлюдинв інформацію про те, що українці віддадуть за газ останнє, опалювальний сезон обіцяє цілий мішок випробувань.