На вихідних Європейська площа у Вінниці отримала цікаву інсталяцію "Голова Гоголя", яку встановили перед проведенням вінницького фестивалю Air ГогольFEST. У понеділок, 7 жовтня завдяки майстерності місцевого художника Олександра Нікітюка, інсталяція набула яскравих небесних кольорів.

Автор розповідає, що задумав витримати дух вінницького фесту. Тому скористався технікою бельгійського художника сюрреаліста Рене Франсуа Маґрітта, якого вважають одним з найкращих представників сюрреалізму ХХ сторіччя. У своїх роботах Маґрітт уникав епатажу, різко вирізняючись на фоні інших художників цього напрямку, його картинам притаманні незвичайні, багатозначні поєднання звичайних предметів без спотворення.

Олександр Нікітюк зазначив:

"Синій колір відповідає назві фестивалю. "Air"- це повітря. Якщо у Дніпрі, де проводився фестиваль, місцеві художники надали голові сріблястий колір з малюнками місцевих об’єктів, то ми пішли іншим шляхом. Гоголь, мабуть, був першим сюрреалістом і метафізиком, тому ми розмалювали його у стилі Рене Маґрітта".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, минулими вихідними львів'яни мали змогу насолодитися неабияким дійством, що відбулось 6 жовтня у музеї народної архітектури та побуту імені Климента Шептицького у Львові.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що в Івано-Франківську 9 жовтня з 12:00 до 14:00 по вул. Незалежності, 10-а, відбудеться караоке-шоу "Караоке на сотці".

Сайт Знай.ua оприлюдинв інформацію про те, що у Франківську стартує фестиваль українського кіно.