Вже традиційно, журнал "Фокус" проводить рейтинг "Найкомфортніших міст України", серед обласних центрів нашої країни. За підсумками Фокусу, Вінниця спустилася з зіркових сходинок другого місця, яке займала минулого року до п’ятого місця у 2019 році.

У рейтингу оцінюються найрізноманітніші категорії та показники, які видання розмістило у таблицю коефіцієнтів міст. Лідером серед українських міст став Київ. Він набрав 64,9 бали. У топ-п’ятірку потрапили Хмельницький, який набрав 48,6 балів, третє місце посідає Львів 48,5. Полтава набрала 46, 4 бали, а Вінниця 45, 8.

Минулого року лідерство було у Харкова, який посунувся аж до сьомого місця, а Вінниця була на другій сходинці.

Серед 17 показників, які оцінюються у рейтингу, Вінниця досить високо котується в категорії "Інвестиційна привабливість", "Зайнятість населення", "Створення небезпечних відходів" і "Злочини проти майна". Проте цього виявилося недостатньо, і відносно низькі бали Вінниці нараховані у категоріях "Школи, які потрапили у сотню кращих", "Виші, які потрапили у сотню кращих", "Співвідношення активних платіжних карт до населення", "Злочини проти життя" та "Пасажиропотік аеропорту". Тож, незважаючи на досить потужну оцінку, працювати ще є над чим.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За даними Знай.ua, 22 міста України перевірили на комфортність для життя.

Як передавав Знай.ua, європейці назвали Київ найкращим місцем для подорожей.

Крім того, Знай.ua писав про те, що порталом Numbeo був опублікований індекс якості життя 2019.