Вінничани Віталій Гуменюк під час ремонту цокольного поверху в своєму подвалі знайшов підземний хід. Тунель знаходиться на глибині півтора метра та веде до вулиці Магістратської.

Віталій Гуменюк відомий в місті підприємець, який керує "Вінницькою ребернею" та "Грузинським двориком". Чоловік купив підвальне приміщення у будинку 1906 року, щоб облаштувати там паб, коли під час ремонту почали знімати стару штукатурку, то знайшли тунель.

"Все було випадково. Знімали стару підлогу та знайшли «провалля». А далі самі бачите – там мурований хід. Однозначно його хочу зберегти. Переконаний, що він стане родзинкою майбутнього закладу", - зазначає Віталі Гуменюк.

Після знахідки ресторатор планує перетворити підвал на тематичний заклад громадського харчування, присвячений війні на Сході.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Підземний хід будуть оформляти дизайнери, чоловік анонсував конукур з пропозицій, як краще переобладнати підвал, найкреативнішого чекає винагорода.

В спільноті Facebook «Тіні. Вінниця» експерти пишуть, що хід використовувався для прокладання труб та він пролягає під тротуаром, і можливо приховує таємниці історії, що до сьогодні були невідомі. Віталій Гуменюк тільки почав ремонт, можливо він розповість не про одну цікаву знахідку.

Нагадаємо, усі відповіді на загадки Землі ховалися у мантії: неочікувана знахідка перевернула історію людства

Як повідомляв раніше Знай.ua, це може переписати історію: на Хортиці розкопали загадкове поховання, вчені зробили сенсаційну заяву

Також Знай.ua писав про те, що рідкісна цілюща трава зацвіла в зоні відчуження ЧАЕС, фото