На сайті ГУ ДСНС України у Вінницькій області йдеться, що загалом десять українців отримали цінний подарунок від Президента України та диплом лауреата Акції від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

19-річна вінничанка Світлана Юркевич врятувала з води маленького хлопчика, який ледь не потонув у місцевому ставку у селі Чернятин Калинівського району Вінниччини. З’ясувалося, що тоді, 25 червня, без догляду дорослих відпочивали малолітні діти. Шестирічний Віталій Старов сидів на металевій перекладині та дивився, як його старші друзі плавають у водоймі і раптом зісковзнув і впав у ставок. Його друг побіг кликати на допомогу. Світлана витягнула хлопчика з води та надала першу домедичну допомогу.

Натомість, Володимир Рудий врятував дитину, що ледь не потонула в басейні. Відомо, що 3 липня на базі відпочинку “Лани”, село Лани Тиврівського району, чотирирічний Платон Грибанов перебував у басейні. У якийсь момент Володимир помітив, що дитина не рухається. Чоловік стрибнув у басейн та дістав хлопчика, який вже не дихав. Володимир одразу почав надавати долікарську допомогу, зробив непрямий масаж серця та штучне дихання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський вручив нагороди українським рятувальникам.

Також Знай.ua розповідав, як чоловік у Запоріжжі врятував хвору сусідку, виніс на руках з вогняної квартири.

Нещодавно Знай.ua писав про те, як у Франківську нагородили рятувальників.