З нагоди Дня рятувальника, 17 вересня, в Києві відбудеться нагородження громадян, які так чи інакше проявили мужність та героїзм під нас надзвичайних ситуацій та врятували чиєсь життя.

Речник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Кутовий розповів, що Вінницьку область представлять відразу двоє рятувальників – Світлана Юркевич та Володимир Рудий. На сайті ДСНС області опубліковано історії цих лауреатів.

Нагородження лауреатів зазвичай відбувається в Києві напередодні Дня рятувальника, 17 вересня, за участю Президента України. Цього року дипломами та цінними подарунками мають нагородити десятьох рятувальників з усієї країни.

Повідомляється, що 19-річна Світлана Юркевич врятувала хлопчика, який ледь потонув у місцевому ставку у селі Чернятин Калинівського району Вінниччини.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Шестирічний хлопчик впав у воду і став тонути, його приятель побіг на допомогу. У найближчій до ставка хаті він натрапив на Світлану Юркевич. Дівчина побігла до водойми та кинулася у воду. Випадково наступила на хлопчика і таким чином виявила його, витягнула з води та надала першу домедичну допомогу.

Інший лауреат акції “Герой-рятувальник року” Володимир Рудий врятував дитину, що ледь не потонула в басейні.

Як повідомляв Знай.ua воїни ЗСУ випробували міць української техніки.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що школяр із Вінниччини увійшов до трійки найкращих географів світу.

Знай.ua також розповів, що командир Патрульної поліції влаштував дикий дебош в Одесі.