Екологи визначили забруднення поверхневих вод на річці Тяжилівка. Як інформує пресслужба державної екологічної інспекції у Вінницькій області, екологи приїхали на місце та зробили заміри. На жаль, місцеві жителі були праві і вода в річці дійсно виявилася забрудненою.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води у 4-х точках: біля гаражного кооперативу, вул. Тимошенка (район Тяжилів), вул. Продольна напроти буд. 1, пров. Гайдамацький, буд. 1 (витік з труби), пров. Гайдамацький напроти буд. 12.

У результаті в усіх пробах спостерігався низький вміст розчинного кисню (менше 4 – мгО/дм3 ) та завищений вміст іону-амонію (найбільший вміст в пробі №1 – 5,08 мг/дм³), вміст інших забруднюючих речовин був у межах норми.

Так, наразі невідомо, як екологи боротимуться із забрудненням річки, однак достовірно відомо одне – використовувати воду з річки вдома чи купатися в ній може бути небезпечним.

Варто зауважити, що іон-амонію появляється у воді через розчинення у ній аміаку, а він потрапляє у воду через її забруднення.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Насправді питання забруднення водойм та річок стоїть на першому місці в екологів, адже відомо, що багато відходів люди спеціально викидають у воду, що сприяє її забрудненнню.

Як повідомляв Знай.ua ртутні термометри та ареометри зі свинцем знайшли поблизу села Северинівка Тростянецького району Вінницької області.

Також Знай.ua розповів, що у Дніпрі штрафуватимуть за розведення вогню.

Нагадаємо, Знай.ua писав, що киян запрошували на концерт на сміттєзвалищі.