У п'ятницю, 30 серпня у "ручному" режимі у ТОВ "Енера Вінниця" вимкнули електропостачання будівлі Вінницької міськради.

Енергетики пішли на таке, коли влада відмовилася без тендерної процедури сплачувати за світло на чверть більше, ніж раніше. У ситуацію мають втрутитися правоохоронні органи.

Світло вимкнули наприкінці робочого дня, а працівники змушені були піти раніше з роботи.

Як з’ясувалося, ТОВ "Енера Вінниця" підвищила на 25% вартість кіловат-години, не дотримуючись відповідної процедури. У міськраді відмовилися сплачувати за "новим" тарифом, адже згідно законодавства, без проведення тендеру вартість послуги можна піднімати лише у межах 10%.

Міськрада звернулася до суду. За ухвалою Вінницького міськсуду, ТОВ "Енера Вінниця" заборонили відключати від електропостачання об’єкти органу самоврядування до з’ясування обставин по суті, проте енергетики знехтували ухвалою.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Заступниця міського глови Вінниці, Галина Якубович, зазначила:

"Зважаючи на ці обставини, ми з відповідною заявою звернулися до поліції. Є факт зневаги до суду".

Нагадаємо, Знай.ua повідолмяв, що у Вінницькій міській раді затвердили зміни в паркуванні на території міста.

Як повідомив Знай.ua, що мерія міста затвердила, що звичайні шкільні заняття розпочнуться з понеділка, 2 вересня.

Також Знай.ua стало відомо, що Україна, Польща та США підписали газовий меморандум: Данилюк не стримує емоцій - "Історичний день".