Цього року на Вінниччині зареєстровано близько 4 тисяч випадків кору. Про це повідомив Вінницький обласний лабораторний центр МОЗУ. Серед уражених небезпечною хворобою, більша половина – діти.

"Серед тих, хто захворів, 2176 дітей, 64 % пацієнтів не були щеплені. І хоч рівень захворюваності на кір та інші інфекційні хвороби знижується, з початком навчального року ці цифри можуть зрости", - повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних захворювань Степан Томин.

Від 1 вересня ситуацію зі щепленням контролюватимуть у школах. Винятки, це ті, хто не може вакцинуватися за медичними показниками, наголосили у департаменті освіти і науки ОДА.

У департаменті освіти і науки повідомили, що для таких дітей будуть запропоновані три узаконені форми індивідуального навчання: екстернатна, сімейна (домашня) і педагогічний патронаж.

За словами вінницьких медиків, у всіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є достатня кількість комбінованої вакцини проти кору.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що у Мелітополі чоловік підхопив смертельну хворобу: вакцин немає, під загрозою ще дві людини.

Як повідомляв Знай.ua, цього року для того, щоб потрапити в школу чи садочок потрібно мати щеплення.

Також, Знай.ua повідомляв, що нещодавно не стало легендарної людини в світі музики. Помер композитор і співавтор David Guetta Фред Рістер.