Вінницькі пенсіонери скаржаться на затримку виплат січневих пенсій.

Про це повідомляє "33 канал".

Вінницькі пенсіонери заявляють, що їм затримують січневі пенсії. Так, 8 січня на пошті зібралася велика кількість пенсіонерів. Вони вишикувалися в довгу чергу, проте пенсію їм так і не дали. Затримку пенсій аргументували тим, що пенсійний фонд не перерахував гроші.

Вінничани скаржаться на затримку пенсій


"Почались розмови, що грошей у казні не вистачає, що тепер будуть постійні затримки у виплатах", - розповіла вінницька пенсіонерка Любов Василівна.

Але в обласному пенсійному фонді спростували таку інформацію пенсіонерів. Вони розповіли, що у Вінниці розпочалося фінансування пенсій з 3 січня 2020 року.

"Загальна потреба на виплату січневих пенсій мешканцям Вінниччини становить 1241,74 млн грн. Протягом 3 січня профінансовано пенсії з датами виплат 4,5,6,7 число місяця, на виплату яких було спрямовано 327,5 млн. грн, в тому числі на банки – 216,2 млн грн, на поштові відділення – 111,3 млн грн", - розповіли у обласному ПФУ.

Також у ПФУ пояснили, що 7 січня було Різдво, загальнодержавний вихідний день, 8 січня вже було профінансовано пенсійні виплати. В банки спрямували 24,7 млн грн, дата виплати в такому разі буде 8 січня. Також на пошту спрямували 58,5 млн грн, дата виплати буде 8 та 9 січня. Таким чином ніякої затримки пенсій не відбулося.

Нагадаємо, до 2028 року необхідний стаж зможе напрацювати лише половина українців пенсійного віку.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні зміниться порядок виходу на пенсію.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що кішки можуть спілкуватися з людьми унікальним способом.