До Нового року п'ять тисяч вареників і 200 млинців приготують для військових на фронт працівники та студенти центру професійно-технічної освіти міста Вінниці спільно з волонтерами Вінницької області. У цьому році вирішили приготувати на 1000 більше солодощів, ніж у минулому році.

Про це інформує портал Vlasno.info.

Ще з 2014 року вінницькі волонтери почали надавати різноманітну допомогу військовим на Донбас. Щороку на новорічні свята працівники разом зі студентами державного навчального закладу "ЦПТО 1 м. Вінниці" готують різні страви для бійців, а потім передають волонтерам або бійцям, які їдуть в Донецьку область. Кухарі можуть навіть вночі ліпити пироги, адже вони знають, що є люди, які в них мають потребу.

"У цьому році ми виготовляємо напівфабрикати - вареники, млинці з капустою і грибами. Загалом, плануємо виготовити до Нового року п'ять тисяч вареників, ще півтори тисячі вареників потрібно зліпити, а потім будемо готувати млинці з горохом, капустою і картоплею. Чоловіки можуть швидко і просто закинути їх в окріп або підігріти на сковороді млинці їх вже можна їсти", - розповідає директор центру професійно-технічної освіти міста Вінниці Валерій Дяків.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Продукти для приготування страв купують волонтери або працівники установи. Як розповів Валерій, волонтер Олена Верлан восени привезла їм помідори і кухарі та викладачі зробили з них закрутки і томатний сік.

За таку допомогу військові передають грамоти, подяки, підписані прапори, шеврони, уламки градов, кулі, а також теплі слова, які неабияк гріють душу кухарів.

Крім приготування різних страв, працівники закладу ремонтують автомобілі і виготовляють спеціальні металеві коробки для підігріву їжі.

Нагадаємо, українців попередили про підвищення податків: скільки будемо платити в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа на пенсію в 50: кому пощастить вийти на відпочинок достроково.

Знай.uа писав, Верховна Рада остаточно скасувала недоторканність депутатів, деталі.