Незважаючи на внесення тварин до Червоної книги України, браконьєри продовжують відстріл лосів на Хмельниччині.

Про це повідомляє " 33kanal".

Минулого тижня бригада мисливців прибула в Славуту на полювання за ліцензією на козулю. Втім, знехтували попередженням про заборону полювання на лося. Вони здійснили постріли саме по цих тваринам, в результаті чого один загинув.

Очевидці, які встигли сфотографувати цей злочин, у соцмережі навіть виклали посвідчення одного з мисливців. З'ясувалося, що це Роман Грох з Самгородка Козятинського району. Чоловік займається полюванням вже шість років. Односельці чоловіки підтвердили, що він дійсно їх земляк, але вже давно живе в сусідній області. У Самгородку живуть його батьки. Кажуть, що близький родич Романа давно займається браконьєрством, і жодного покарання за це не поніс.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За фактом вбивства лося Славутський відділ поліції відкрив кримінальне провадження. Згідно санкції статті, подібні дії караються накладенням або громадськими роботами, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі слідчі дії тривають.

Зазначимо, що в Україні популяція лосів на межі зникнення, нараховується максимум 4,5 тисячі особин. Протягом десяти років популяція цих тварин скоротилася майже втричі.

Нагадаємо, збив на смерть та розтрощив будинок: під Києвом поліцейські зловили "синього" водія-втікача.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що відправив до лікарні 11 людей: у США посеред білого дня невідомий влаштував злісну розправу.

Також портал "Знай.uа" писав, що відомий піаніст влаштував смертельне ДТП й навіть не вибачився: поліція закрила на все очі.