У Вінниці мусульманка зіткнулася з дискримінацією під час пошуку роботи.

Про це повідомляє інформаційний портал "Вінниця.інфо".

44-річна вінничанка Наталія півроку не могла влаштуватись на роботу, все через те, що вона мусульманка і носить хіджаб. Жінка пропрацювала понад 20 років на одному підприємстві в Ладижині, а після одруження з лівійцем переїхала до Вінниці.

"Тривалий час я була домогосподаркою, почала шукати роботу на початку цього літа. Все як завжди: знаходиш вакансію, телефонуєш, попередньо все добре, їх влаштовував мій досвід роботи, мій вік, а коли я говорила, що мусульманка й ношу хіджаб, виникала довга пауза, після якої мені обов’язково відмовляли", – розповідає Наталя.

Ілюстративне фото


Жінка зверталась в різні сфери, в магазини одягу й косметики, де були вакансії продавців-консультантів, а також на "Нову пошту", щоб працевлаштуватись касиром. Однак скрізь жінка чула лише відмову. Жінку обурила така ситуація та вона вирішила написала пост про пошук роботи до однієї з вінницьких груп оголошень в Фейсбуці. Те, що вона мусульманка, жінка вказала.

"Різна була реакція на мою публікацію: більшість вінничан, звичайно, намагались допомогти, пропонуючи вакансії. Однак було й багато негативних коментарів. Один чоловік написав щось типу"у світі є багато країн для комфортного проживання мусульман". Це, до речі, був найперший коментар", – розповідає жінка.

Але все ж, цей пост допоміг Наталі знайти роботу. Їй написала жінка та запропонувала роботу в домашньому господарстві. До того ж ніяких зауважень та нарікань стосовно її зовнішнього вигляду в роботодавця Наталі не виникло за що жінка дуже вдячна.

Нагадаємо, як 100 років тому кияни готувалися до Нового року.

Раніше Знай.ua повідомляв, як виглядали б зірки 20 століття в Instagram.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також Знай.ua писав, найжорстокіші діти-вбивці в історії та моторошні злочини.