Американський доброволець ЗСУ попросив в українського суду захисту і статус біженця.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вінницький суд розглядає питання про екстрадицію до США американського добровольця Крейґа Ленґа, який воював на Донбасі на боці ЗСУ. На батьківщині добровольця підозрюють у подвійному вбивстві. На останньому судовому засіданні Крейґ Ленґа попросив у суду захисту та статус біженця.

Американський доброволець Крейґ Ленґ просить в України статус біженця / vezha.vn.ua


Ленґ пообіцяв, що не буде втікати, та висловив готовність бути законослухняним і перебувати під домашнім арештом, щоб мати можливість годувати сім'ю. Під час розгляду Вінницький міський суд продовжив на 2 місяці термін тримання під вартою. На засіданні військовий поскаржився на свій стан здоров'я.

У чому підозрюють Крейґа Ленґа?

Крейґ Ленґ у 2015 році приїхав до України, щоб воювати проти проросійських бойовиків. Наразі у США його підозрюють у тому, що він убив подружжя, якому обіцяв продати зброю. За версією слідства, вбивство було скоєне заради грошей. Адвокат американця заявляє, що українська влада не повинна видавати Крейґа Ленґа США, оскільки там йому може загрожувати страта.

Нагадаємо, з "Партії регіонів" в "Слугу народу": Разумков зізнався, чому пішов від Януковича.

Як повідомляв Знай.uа піаніста Майдану важка хвороба підкосила, колишній доброволець благає про допомогу: "Звертаюся до всіх, хто мене знає...".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Знай.uа писав, "Регіони чекають потрясіння" від Зеленського: політичний експерт спрогнозував лякає майбутнє України.