Стало відомо, що у Вінниці провели операцію з порятунку черепах. Вони оселилися в штучному ставку в міському парку. Сімейство рептилій виловили і перенесли до справжнього озера.

У Вінниці врятували черепах

Так, зоопсихолог Діана Тарабан розповіла, що в умовах ставка у них буде значно більше шансів на виживання, так як більшість тварин загинули від перепаду температур і недостачі води. Про це вона повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі.

"Черепах на ставок регулярно приносять місцеві мешканці. Червоновухі черепахи стали популярними вихованцями, коштують вони недорого і виглядають дуже мило. Але ці тварини потребують особливого догляду, багато не справляються з цим завданням і через час шукають, куди б подіти клопітка тварина. Жителі міста вирішували цю проблему просто - стали випускати черепашок в "Лебедине озеро". Скоро черепах там стало так багато, що біля озера навіть встановили клумбу у вигляді черепашки. Черепахи прекрасно жили і зимували в цьому озері. Так мені здавалося. На зиму з озера забрали лебедів, більшу частину води викачали, а черепахи залишилися. Перепади температур, низький рівень води і відсутність нормального шару мулу на дні зробили свою справу. У період раптового лютневого потепління частина льоду розтанула і ми побачили страшну картину - в самому центрі міста трупи черепах з розколотими під натиском льоду панцирами або просто замерзли на смерть", - розповіла дівчина.

У Вінниці врятували черепах

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також Діана стверджує, що працівники парку "Лебедине озеро" залишилися байдужими до долі милих рептилій.

"Ми виловили, кого змогли - 15 черепах. Ми не мали поняття, що робити далі, але залишити їх там не могли. Зв'язалися з вінницької станцією натуралістів та вінницьким зоопарком - прийняти черепах там відмовилися. Черепах ми вивезли в озеро на території Пятнычанского парку. Хоч це тварини не зовсім нашого клімату, але в умовах натурального водойми шансів на виживання там більше", - з надією сказала зоопсихолог.

Нагадаємо, що у місті Буча, що під Києвом, розлючений кіт несподівано напав на господарів, залишаючи на тілі подряпини і сліди від укусів.

Як повідомляв портал Знай.ua, для читачів склали топ-10 найкрасивіших тварин на нашій планеті.

Також портал Знай.ua писав, що в Малайзії помер останній у країні Суматранський носоріг. Як зазначається, самці по кличці Іман було всього 25 років.