Десяткам вінничан доводиться жити у аварійному гуртожитку, який ось уже декілька десятиліть не бачив навіть косметичного ремонту. І справа навіть не у естетиці, а у безпеці, адже майже столітні стіни можуть завалитися будь-якої миті.

Комунальний жах у вінницькому гуртожитку

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на скарги зневірених містян.

Стіни вінницького гуртожитку по вулиці Брацлавській останній раз бачили ремонт ще у довоєнні часи. Обдерті стіни, тріщини у стелі, відсутність води та тепла, до таких умов життя мешканці вже звикли. Розповідають, гріти воду та вмикати каміни для їхніх сімей звична справа. Мешканці кажуть, що будинок перебуває у власності Вінницького дослідного заводу. Та на прохання мешканців зробити ремонт ніхто не реагує.

"В будинку є проблема з дахом, коли йдуть сильні дощі, стеля протікає, ремонт ніякий не проводиться. Все, що зроблено у квартирах і під’їзді, зроблено силами мешканців цього будинку. Зверталися і до міської влади, і до наший депутатів, з проханням допомогти, ми сам-на-сам з проблемою, ніхто нам в цьому не допомагає", - скаржаться люди.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Стіни гуртожитку не бачили ремонту десятиліття

Не може вплинути на ситуацію і департамент житлового господарства. Будинок у власності заводу, отже і питання потрібно вирішувати з відомчим житловим фондом. В департаменті кажуть, – власниками багатоквартирнихбудинків є громадяни, і саме вони відповідальні за свою нерухомість, комфорт і безпеку в них.

Чиновники радять, мешканцям будинку створити ОСББ та додають, схожа ситуація з аварійними будинками спостерігається по всіх країні. Отак і виходить, що спасіння потопаючого перетворюється на справу рук самого потопаючого...

Нагадаємо, у селі Пісочин Вінницької області мешканці пропонують безкоштовне житло.

Як повідомляв Знай.ua, лисяче сімейство поселилось на одному з підприємств Харківщини.

Також Знай.ua писав про те, що одеситам запропонували "обміняти" сміття на гроші.