Учора, 16 жовтня, стало відомо про непоправиму втрату, помер відомий вінницький громадський діяч Володимир Мулява. Повідомив сумну новину на своїй фейсбук-сторінці журналіст Віталій Опанащук.

"Непоправної втрати зазнало українське козацтво і вся Україна. 16 жовтня 2019 року помер великий українець, Гетьман Українського козацтва, Народний депутат ІІ скликання, генерал-майор ЗСУ, філософ Володимир Савович Мулява. Вічна йому пам’ять", – пише Опанащук.

Володимир Мулява народився 12 вересня 1937 року на Кіровоградщині. Закінчив Київський державний університет ім. Т.Шевченка. Довгий час працював доцентом катедри філософії Вінницького педагогічного інституту. За свою докторську дисертацію "Людина в індивіді: національне як реалізація людського роду в індивіді" переслідувався радянською владою та звинувачувався в "українському буржуазному націоналізмі".

Став організатором і президентом міжобласного філософського дискусійного клубу "Істина", на основі якого у 1988 був створений Народний фронт України. Був головою Вінницької крайової ради Руху, та головою Подільського руху.

За даними Знай.ua, на Донбасі трагічно загинула українська захисниця Ярослава Никоненко: пішла вслід за батьком

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як передавав Знай.ua, у Львові вшанували пам'ять загиблих захисників України.

Крім того, Знай.ua писав про те, що помер відомий журналіст Василь Мельник.