Служба судової охорони спільно з військовослужбовцями Нацгвардії 12 жовтня у Вінниці, вперше в Україні, заступили на чергування. Вони будуть забезпечувати громадський порядок на всіх об’єктах системи правосуддя у обласному центрі.

Співробітники ССО взяли під охорону Вінницький апеляційний, Вінницький міський, Вінницький районний та Вінницький окружний адміністративний суди, Сьомий апеляційний адміністративний суд, Господарський суд Вінницької області, зазначають у інформаційному виданні "Закон і Бізнес".

Варто зазначити, що Служба судової охорони, ССО, це державний орган в системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримки громадського порядку в судах. Пріорітетним завданнями служби є припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу.

За даними Знай.ua, у п’ятницю, 11 жовтня, в Харкові помер військовослужбовець Національної гвардії України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Як передавав Знай.ua, ЗСУ дозволять використовувати бойову техніку та зброю в особливий період.

Крім того, Знай.ua писав про те, що в судах вирішили збільшити безпеку, та закупили протиударні щити, боєприпаси і броньовані папки-щити.