У Тиманівці пройшов фестиваль - заманливо для туристів, а іншими словами, та це ж справжній скарб, адже тут старовинна архітектура, музеї та незабутній фольклор.

Тульчинська громада доброзичлива до туризму, та має шалений туристичний потенціал. Щороку у Тульчині проходить оперний фестиваль open-air, який збирає сотні тисяч гостей. Не залишаються осторонь і старостинські округи ОТГ. Села із багатовіковою історією та традиціями.  

Тиманівка відома своєю  унікальною кашею, рецепт якої налічує 400 років, відтак і фестиваль присвятили  знаменитій тиманівській, як її тут називають, "засипаній" каші. На фольклорно-туристичне  свято зібрались жителі усіх сіл Тульчинської ОТГ, і назва фесту зацікавлює "Диво з горнятка". 

Серед великої кількості локацій – світлиці , що презентували села старостинських округів Тульчинської ОТГ  – Ганнопіль, Одаї, Суворівське, Дранка, Білоусівка, Тиманівка. Учасники продемонстрували всі туристичні і гастрономічні принади своїх сіл – почастували і варениками,  яких ганнопільські майстрині наліпили аж вісім видів, і дерунами із села Дранка, і незрівняною маковою випічкою та поділились рецептами старовинних страв. 

Популярні новини зараз

койловне за день 9 грудня: за Україну заступилось півсвіту, Зеленський потис руку Путіну, і президенту РФ це сподобалось

Пальчевський спрогнозував підсумок розмови Зеленського з Путіним: "Мушу вас засмутити..."

Розміри соціальної допомоги кардинально зміняться: на кого чекають сюрпризи вже з Нового року

"Євробляхерам" дали останній шанс, але пощастило не всім: кому не вдасться уникнути штрафів

Показати ще

Диво-каша, у честь якої відбувалося дійство, готується  на чистій джерельній воді із квашеною капустою, пшоном та шкварками.

Як повідомляв Знай.ua, дізнайтеся історію свята Хелловін, який макіяж вибрати і які існують ворожіння.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що в Івано-Франківську, 17 жовтня пройде фестиваль страв приготованих за рецептами відомого кулінара Євгена Клопотенка.

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що вінничан нагодували на фестивалі подільських страв.