У Вінниці останні два роки велосипедна інфраструктура почала стрімко розвиватися. У міськраді підрахували, що за два роки у Вінниці побудовано 360 парковок на 720 велосипедів, та встановлено 15 станцій муніципального велопрокату Nextbike зі 120 велосипедамина території міста.

Велосипедами стали користуватися не лише велолюбителі, місцеві депутати, під час посадових завдань, користуються двоколісним другом.

Пересуватися містом велосипедами стали патрульні та співпрацівники з Муніціпальної ватри Вінниці.

З 2011 року побільшало велосмуг для безпечної їзди а у 2013 році на засіданні міськради було прийнято Програму розвитку велосипедного руху у Вінниці на 2013-2020 роки. Зараз в місті є 60 км велосипедних доріг різного типу.

Найдовший веломаршрут сягає майже 9 кілометрів. Він пролягає по Хмельницькому шосе - вул. Юності - вул. А. Первозванного - вул. Пирогова - Гніванському шосе - об'їзна шосе - Барському шосе.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У минулому році у Вінниці з'явився муніципальний велопрокат Nextbike. В цілому Вінниця звикає до велосипедистів досить по-дружньому, що говорить про прагнення жити у чистому місті.

За даними Знай.ua, нещодавно на Бердянській косі змагалися велосипедисти.

Як передавав Знай.ua, киян обурив кіоск, що "заїхав" на велодоріжку.

Крім того, Знай.ua писав про те, що франківські школярі винайшли ексклюзивний вид спорту.