Близько сотні активістів у Вінниці вийшли до майдану героїв Небесної Сотні вчора ввечері. Вони висловлюють свій протест проти формули Штайнмаєра, яку вважають актом капітуляції України у війні з Росією. Ще від вчорашнього ранку розпочалася безстрокова акція у центрі Вінниці.

Під час мітингу, у форматі "вільний мікрофон", вінничани та переселенці з Донбасу, висловлювали свій біль та занепокоєння долею країни. За словами небайдужих мешканців міста, нинішня влада здійснила капітуляцію, а також висловлювали звинувачення вищого керівництва держави у приховуванні суспільно важливої інформації щодо теми війни Росії проти України.

Врешті учасники акції протесту вирішили записати відозву до українців:

"Ми- не мовчазне стадо, якому можна "впарити" рускій мір під соусом "просто перестать стрєлять". Ми хочемо миру внаслідок перемоги, а не за сценарієм Кремля."

У відео вінничани нагадали українцям про те, чого вартувала війна на Сході України, скільки воїнів віддали життя за Україну.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Акція протесту продовжиться сьогодні о 19:00 у Вінниці, а група вінничан приєднається до протестів у столиці. Відомо, що 6 жовтня на Майдані Незалежності збирається зібратися багатотисячне Віче за аналогією протестів 2013-2014 років. Вчора акції протесту проти підписання Україною "формули Штайнмаєра" одночасно відбулися у Києві, Харкові, Львові, Кривому Розі та Маріуполі.

Geplaatst door Александр Гром op Woensdag 2 oktober 2019

Як уже писав Знай.ua, Київ "замайданив": протестувальники ставлять перші намети.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що в Євросоюзі позитивно оцінили узгодження "формули Штайнмаєра", яке відбулося у Мінську.

Портал Знай.ua повідомляв, що до Верховної Ради стягнули силовиків, розлючені українці готові йти на штурм.