На Вінничині влаштують незвичайне свято – «Картопляфест». Його проведуть у с. Тиврів, повідомляють організатори фестивалю.

Подія стартує сьогодні, 28 вересня. Мета гастрономічного етнофесту – нагадати українцям про роль картоплі-годувальниці в житті країни, відновити традиційні рецепти її приготування та використання у народній медицині. Голосуванням оберуть найсмачнішу страву з картоплі та найвправнішу господиню.

Організатори обіцяють вінничанам та гостям свята гори дерунів, вареників, лежнів, а також смаженої, вареної, тушкованої, печеної картоплі.

Крім того, триватиме благодійна акція «5 картоплин»: кожен зможе долучитися до збирання продовольчих кошиків для малозабезпечених родин, бійців на передовій, літнім людям та дітям-сиротам.

Нагадаємо, що у Вінниці пройшов фестиваль в підтримку хворих на діабет

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, цього року гості фестивалю зможуть оцінити на великому екрані культову класику голлівудського кіно

Також Знай.ua писав про те, що про Івано-Франківськ скоро знатиме вся Америка.