У Вінницькому військкоматі повідомили, що на строкову службу цієї осені мають призвати 100 чоловік у місті та 720 по області.

Вінницьким об’єднаним військовим комісаріатом повідомлено, що на території міста та у області, призов на службу триватиме з 1 жовтня до 30 грудня. Серед призовників частина піде служити до Збройних сил України, а частина до Національної гвардії. Також, майбутні захисники служитимуть у прикордонній службі та у спеціальній державній службі транспорту.

Військовий комісар Олександр Данилюк зауважив, що найчастіше до військкоматів йдуть юнаки віком 18-20 років, а ось старших, 27-річних “спіймати” важче. Були випадки виїзду призовників до інших міст та за кордон. Однак, навіть якщо юнак призовного віку не отримав повістку, він зобов’язаний прийти до призовної дільниці в десятиденний термін від початку призовного періоду.

Для тих, хто ухиляються від служби, передбачена адміністративна відповідальність(штраф від 85 гривень) або кримінальна. Весною цього року на Вінниччині було порушено сім кримінальних справ через неявку призовника

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як уже писав Знай.ua, на Харківщині розпочинають осінню призовну кампанію.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що у Зеленського придумали, як побороти страх молодиків перед військкоматом.

Портал Знай.ua повідомляв про те, що у Києві 5-річний малюк отримав повістку до армії.