На Вінниччині у Краснянському стаціонарному відділенні для одиноких престарілих громадян підопічних роками не виводили на свіже повітря. Про це йдеться у повідомляенні на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

“Право на достатній життєвий рівень у повному обсязі адміністрацією територіального центру не забезпечено. Через розміщення житлових кімнат на другому поверсі закладу, на який ведуть дві секції крутих необлаштованих сходів, підопічні не мають можливості бувати на свіжому повітрі. Під час спілкування моніторів з підопічними з’ясувалося, що деякі з них рік і більше не були на вулиці”.

Хоча заклад не має ліцензії на здійснення медпрактики, стареньким надається допомога лікарем сімейної медицини та медичною сестрою, але як?

“У деяких медичних картках останні записи датовані 2017-2018 роками. Виявлено медичні препарати з простроченим терміном, продукти харчування зберігались з порушенням температурного режиму. За результатами візиту готується звіт з відповідними рекомендаціями щодо усунення недоліків”.

Як повідомляв Знай.ua, прокуратура з'ясовує, як працівники міської психлікарні допомогли бігти підозрюваному у вбивстві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua розповів, що харків'янин скалічився в метро, очевидці оніміли від побаченого: медики рятують життя.

Також Знай.ua писав, що неуважність матері може коштувати занадто дорого.