У Бахтині Мурованокуриловецького району на Вінниччині купка прихильників московського патріархату каламутять воду - подали позов, щоб визнати недійсним протокол загальних зборів, на котрих мешканці села майже одностайно вирішили приєднатися до Православної церкви України.

Ще від зими навколо церкви у Бахтині Мурованокуриловецького району точилися сутички, влаштовувалися провокації та бійки, вірян недопускали до храму. Селяни проголосували - хочуть приєднатися до Православної церкви України, за це віддали свої голоси 181 людина, а прихильників МП у Бахтині всього 24.

Після однієї з провокацій було вирішено, провести опис майна в храмі та опечатати храм, на момент переоформлення усіх документів. Та коли кілька днів тому віряни навідалися до храму, то виявили, що з місця зникли кадила, чаші та інше церковне начиння.

Обурення селян стало ще більшим, коли вони дізналися про позов. Суд відбудеться у районному суді завтра 4 вересня.

Як поівдомляв Знай.ua, українські священики взялись відновлювати мир на Донбасі у рішучий спосіб: "Всіх на всіх".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно Знай.ua повідомляв, як на Вінниччині фанат Путіна обібрав церкву.

Також Знай.ua розповідав, що у Кривому Розі палала церква.